Bongerd lessen vs. Allegra lessen


Opbouw van de les

Alle lessen vinden plaats in Zaal 3 van de Bongerd. Een les start altijd met een goede warming-up. Dit is belangrijk om je spieren warm en los te maken, vooral om vervelende blessures te voorkomen maar ook zodat de oefeningen beter gaan. De warming-up bestaat uit een aantal oefeningen om je hartslag omhoog te krijgen (bijvoorbeeld rennen op de plaats) en een paar krachtoefeningen zoals push-ups en buikspieroefeningen. Daarna verspreid iedereen zich over de palen en begint de les. Stap voor stap worden nieuwe draaien, poses en tricks geleerd of herhaald. Aan het einde van de les doen we een cooling down, opnieuw belangrijk om blessures te voorkomen en het helpt tegen spierpijn. Tijdens de cooling down of na de les wordt er ook regelmatig gestretcht om leniger te worden.

Lessen op Sports Centre de Bongerd

Als je in bezit bent van sportrechten bij de Bongerd, dan kun je je inschrijven voor de reguliere cursussen paaldansen. Hiervoor hoef je dus geen lid bij WSPV Allegra te zijn, maar dat mag natuurlijk wel. Je schrijft je per hele cursus in en de lessen worden wekelijks gegeven.

Een beginners cursus duurt 4 weken en start elke 1ste en 5e week van een lesperiode bij de Wageningen Universiteit. De cursus voor gevorderden duurt 8 weken en start elke 1ste week van een lesperiode.

Beginners: dinsdag, 18:30 tot 19:30
Gevorderden: donderdag, 17:00 tot 18:00
Belangrijk: de inschrijving opent één week van tevoren en zit vaak snel vol.

Allegra Ledenuur

Tijdens collegejaar hebben we een ledenuur op dinsdag (19:30-20:30) en op donderdag (19:00-20:00)! Het niveau in deze lessen is gemixt. Onze trainster werkt met maandelijkse thema’s (denk hierbij aan: handstand, split, enzovoort) en zorgt voor verschillende uitdagingen voor ieder niveau. De planning is gepubliceerd via een google spreadsheet, waarvoor de link gegeven is in de facebook groep.