Paal dansen in sport hall 3


Het heeft even geduurd voor de nieuwe zalen van de Bongerd af waren. Het duurde nog iets langer voordat de passende palen er waren, maar het is eindelijk zo ver! Afgelopen dinsdag hebben de eerste leden van Allegra de palen voor het eerst gebruikt. Helaas was onze docent ziek, maar desondanks hebben we met een kleine groep een zelfstandige training gedaan.

Voorheen danste we in de fitness studio, hier waren 5 palen van 38mm diameter. In sport hall 3 zijn 6 palen van 42 mm diameter. Bovendien is er meer ruimte tussen de palen, waardoor grondwerk en grote draaien minder riskant zijn. De palen zijn in de grond bevestigd met een verbreed stuk wat vastgeklemd wordt in de grond. Hierdoor zijn de palen veel stabieler!

De meiden die hebben getraind merkte dat het verschil in dikte wel merkbaar was. Sommige grips zijn wennen omdat je hand, elleboog of knie anders om de paal zit. Echter is het een goede overgang, omdat deze dikte dichter bij de industrie en wedstrijd standaard zit.

Alle trainingen worden vanaf nu gegeven in sport hall 3, tenzij expliciet anders vermeld. Wil jij ook paal dansen in Wageningen? Bekijk onze mogelijkheden hier.

photo_2016-11-17_15-24-35 photo_2016-11-17_15-25-07