Over Allegra


WSPV Allegra is een naam met betekenis. Meer ervaren paaldansers hebben het misschien herkend als een move, welke ook degene is die in ons logo is opgenomen.Allegra

Naast het feit dat Allegra een uitdagende move is die uitgegroeid is tot het icoon van onze vereniging, betekent “Allegra” (naar het Italiaanse woord “allegro”) ook “vrolijk, levendig, opgewekt”. Wij denken dat dit onze vereniging en haar leden goed beschrijft!

WSPV Allegra is dé studenten sportvereniging voor paaldansen in Wageningen. Sinds 2015 zijn we een vereniging waar kracht, lenigheid en gezelligheid gecombineerd worden in één uitdagende sport. Tijdens de wekelijkse trainingen oefenen we onze nieuwste tricks in de paal en willen we sterker en beter worden. Paaldansen is een steeds populairdere sport en wordt niet meer meteen geassocieerd met het ‘sleazy’ imago van stripclubs. Het is een sport voor iedereen, omdat je jezelf kunt uitdagen om sterker & leniger te worden. Als lid van Allegra heb je de mogelijkheid om mee te doen aan extra trainingsuren, workshops en andere leuke activiteiten. Naast sportactiviteiten organiseert Allegra ook activiteiten als diners, ergens een drankje doen, filmavonden of een dagje uit, zodat leden met elkaar in contact komen los van hoe lang ze al bij ons trainen.

Ben je nieuwsgierig geworden of wil je graag lid worden, kijk rustig verder op onze website of neem contact op! We vinden het leuk om van je te horen!