Voorgaande besturen


Het derde bestuur van Allegra, September 2017 – Augustus 2018

Van links naar rechts: Marlijne, Sophie, Robin

Sophie Herwig – Voorzitter

Hoi! Ik ben Sophie, jullie nieuwe voorzitter voor aankomend jaar! Ik ben 20 jaar en zit op dit moment in mijn derde jaar van de bachelor Economie en Beleid. Ik ben altijd al gek geweest op het maken van handstanden en de wereld op zijn kop te zien (ik sta daarom ook vaak op kop), dus toen ik vorig jaar begon met paaldansen was ik meteen verliefd. Daarnaast doe ik ook graag voltige, wat ik het beste kan omschrijven als acrobatiek op een echt paard. Ik heb het afgelopen jaar in verschillende commissies gezeten bij Allegra en voorzitter worden was weer een nieuwe uitdaging waar ik ontzettend veel zin in heb!

Marlijne de Graaf – Penningmeester

Hey! Ik ben Marlijne, 22 jaar. Dit jaar is het tweede jaar van mijn master Nutrition and Health in Wageningen. Hiervoor heb ik 4 jaar in Voeding en Diëtetiek gestudeerd in Nijmegen. Toen ik een jaar geleden naar Wageningen ben verhuisd besloot ik tijdens de AID paaldansen eens teproberen. Ik vond het veel leuker dan ik had verwacht, dus ik ben na een paar maanden lid geworden van Allegra. Ik vind paaldansen echt een geweldige sport en ik heb veel zin om dit jaar nog meer nieuwe moves te leren. Aangezien ik lid zijn van Allegra super leuk vind, besloot ik de uitdaging aan te gaan en penningmeester te worden in het bestuur!

Robin Bouwmeester – Secretaris

Hoi, ik ga komend jaar jullie secretaris zijn! Laat me mezelf even voorstellen; Ik ben Robin, ik ben 20 jaar en ik ga beginnen aan mijn tweede jaar van de bachelor Voeding en Gezondheid. Dit wordt ook mijn tweede jaar als lid van Allegra. Paaldansen is tot nu toe de enige sport die ik echt heel erg leuk vind, misschien omdat je in het begin niet heel veel kracht en flexibiliteit nodig hebt, maar met een hoop oefenen en toewijding word je snel beter. Ik haal er veel plezier uit om andere mensen enthousiast te maken voor onze mooie sport, en het is absoluut een van mijn doelen voor komend jaar om Allegra meer te promoten en meer workshops te geven.

 

Het tweede bestuur van WSPV Allegra, maart 2016 – augustus 2017

Lisa Weijers – Voorzitter

Hey! Ik ben Lisa Weijers, 21 jaar. Ik zit nu in het tweede jaar van mijn master in Wageningen: Earth and Environment. Hiervoor heb ik 3 jaar in Utrecht gestudeerd. Sinds ik in Wageningen zit ben ik eindelijk er aan toe gekomen om mezelf te ontplooien in een sport. Dit begon met fitnessen en het uitproberen van een cursus hier en daar, maar het is uitgegroeid tot een liefde voor paaldansen. Waarom ik voorzitter ben geworden? Ten eerste was ik al snel erg enthousiast over Allegra en haar leden, bovendien vind ik het altijd interessant om betrokken te zijn met wat er gebeurt binnen een vereniging en zoek ik graag naar manieren om iedereen blij te maken. Schroom dan ook niet om mij te benaderen als je een vraag of idee hebt over Allegra, ik sta altijd open voor input!

Sanne de Rijk – Penningmeester

Hoi hoi! Ik ben Sanne, 24 jaar. Dit jaar begin in aan het tweede jaar van de master Animal Sciences, natuurlijk in Wageningen! Ik paaldans nu ongeveer 3 jaar, in Leeuwarden ben ik hiermee begonnen en toen ik naar Wageningen verhuisde voor mijn studie was ik super blij om te ontdekken dat WSPV Allegra bestond! Eerst heb ik een paar cursussen paaldansen op de Bongerd gedaan en daarna ben ik lid geworden omdat de gezelligheid me erg aansprak. Ik ben penningmeester geworden omdat ik het erg leuk vind om betrokken te zijn bij de vereniging. Inmiddels zit Allegra echt in mijn bloed en zoek ik altijd naar manieren om Allegra groter en nog leuker te maken. Het leuke aan deze functie vind ik dat ik, naast het financiële gedeelte, veel ruimte heb om leuke taken/activiteiten te doen. Heb je vragen of toffe ideeën voor ons, laat het dan weten. Natuurlijk ook als je wilt helpen met het opbouwen van onze vereniging.

 

 

 

Foto oprichting

Het eerste bestuur van WSPV Allegra, Mei 2015 – Maart 2016

Fleur Hoorweg, Voorzitter
Nadine Buntinx, Penningmeester
Carlotta Weibl, Secretaris

Dankzij de toewijding van Fleur, Nadine en Carlotta heeft Wageningen nuzijn eerste studenten paaldans-vereniging! In het academisch jaar 2014-2015 waren er grote veranderingen voor WSPV Allegra. Ondanks dat de trainster ons op dat moment verlaten had nog voor de start van het academisch jaar, bleef een kleine groep studenten actief paaldansen in Wageningen. Door samen te trainen leerden ze moves van elkaar en vormden een hechte groep nadat ze elkaar en de sport beter hadden leren kennen. Ze bleven streven naar meer mogelijkheden om hun favoriete sport, paaldansen, naar een hoger niveau te tillen. Hun doel was een nieuwe trainster en meer trainingsuren, maar verder wilden ze graag extra activiteiten (zoals workshops en gezellig een drankje doen) creëren. Zo is het idee ontstaan om een studenten sportvereniging (SSV) voor paaldansen op te richten en de meiden uit dit eerste bestuur hebben het proces gestart om dit te realiseren. Ze begonnen met het voorbereiden van formele zaken en zochten naar een nieuwe trainster. Na al hun inspanningen slaagden ze in het organiseren van trainingen mét trainster, en bleven stappen ondernemen om een erkende SSV te worden. Op 12 Mei 2015 tekenden Fleur, Nadine & Carlotta de officiële statuten van Allegra, na goedkeuring van Thymos bestaat Allegra als erkende sportvereniging! Dankzij hen zijn wij nu de “Wageningse Studenten Paaldansvereniging Allegra”!