Wat is paaldansen?


Paaldansen is een sport waarin kracht, lenigheid en choreografie op een super leuke manier gecombineerd worden. Je traint op het uitvoeren van allerlei draaien en moves, en als je het leuk vind kun je het samenvoegen tot een mooie choreografie. Tot voor kort had paaldansen het stigma dat het puur erotisch zou zijn, door programma’s als “Holland Got Talent” en “Celebrity Pole Dancing” weten ze meeste mensen dat het ook ánders kan!

Tegenwoordig is paaldansen een steeds populairdere work-out die op allerlei manieren gedaan kan worden. In de grotere studenten-steden ontstaan er ook paaldansverenigingen, naast Allegra in Wageningen zijn er verenigingen in Eindhoven, Groningen en Nijmegen. Bij een sport horen natuurlijk ook wedstrijden, en ook deze worden steeds meer georganiseerd en zijn populairder.

In 2016 is bijvoorbeeld voor het eerst Nederlands Studenten Kampioenschap Paaldansen georganiseerd!

Iedereen kan paaldansen! Echt waar! We hebben veel mannen en vrouwen gezien met allerlei niveaus en achtergronden, sportief én niet-sportief. Als je wilt beginnen met paaldansen, maak je geen zorgen over wat je wel of niet kunt. Je hoeft niet sterk, lenig, slank of iets anders te zijn. Tijdens de lessen leer je stap voor stap alle skills die je nodig hebt. Paaldansen is een leuke full-body work-out voor iedereen, zelfs als je een hekel hebt aan normale work-outs.